Heidi Ekholm-Talas - Yrittäjän ja perheiden asialla politiikassa Äiti Yrittää valtuustoon

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 9 min 39 s sitten

Ranskan ex-pääministeriltä yllättävä veto: Haluaa Barcelonan pormestariksi

41 min 42 s ago

Ranskan entinen pääministeri Manuel Valls vahvisti tiistaina, että hän pyrkii Espanjassa Barcelonan pormestariksi ensi toukokuun kuntavaaleissa.

Manuel Valls, 56, on syntynyt Barcelonassa, ja hänen sukunsa isän puolelta on Espanjan Kataloniasta. Vaikka Vallsilla on vain Ranskan kansalaisuus, EU-säädösten mukaan kuntavaaleihin voi asettua ehdolle, jos vakituinen asuinpaikka on kunnan alueella.

Kiina raivostui Ruotsille videoista – mutta mitä todella on erikoisen kiistan takana?

1 tunti 7 min ago

Ruotsin ja Kiinan välille on kehkeytynyt paheneva kiista, joka päällisin puolin vaikuttaa varsin erikoiselta. Britannian yleisradioyhtiö BBC kertaa jutussaan välirikon vaiheet.

Kaikki alkoi kiinalaisturisteista, jotka olivat tehneet varauksen ruotsalaishotelliin väärälle päivälle.

Uutuuskirja: Pääministeri Vanhanen soitti ja kysyi töitä – Metsäjätit tyrmäsivät

3 tuntia 6 min ago

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) ei kelvannut metsäteollisuuden suuryrityksille, kun tämä tiedusteli töitä elokuussa 2009 vielä hallituksen johtajan pallilla istuessaan, uutuuskirjasta selviää Kauppalehden mukaan.

UPM:n, Metsä Groupin ja Stora Enson napamiesten kanta ratkaisi tuoreen Metsäteollisuus ry:n satavuotishistorian mukaan sen, että Vanhasta ei valittu vuonna 2009 Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtajaksi.

Virallinen kysely suomalaisille auki: Kesä- vai talviaika?

3 tuntia 40 min ago

Liikenne- ja viestintäministeriö on avannut virallisen kyselyn kellonaikojen siirtelyn lopettamisesta. Otakantaa.fi-sivuston kyselyssä suomalaiset saavat äänestää, pitäisikö Suomen ottaa pysyvästi käyttöön talvi- eli normaaliaika vai kesäaika. Kyselyyn voi vastata kahden viikon ajan.

Kyselyssä voi myös ottaa kantaa jonkin muun aikavyöhykkeen puolesta. Lisäksi kyselyssä selvitetään vastaajien kantoja tiettyihin väittämiin.

Näkökulma: Koirat haukkuu, Sipilän karavaani kulkee

3 tuntia 56 min ago

”Tietokatkos, joka on nyt hallituksen piirissä puhuttu”, kuvailee hallituksen sisäpiiriläinen viime perjantain sähläystä, jossa hallituksen pääpuolueiden keskustan ja kokoomuksen välille leimahti riita.

Mainittu tietokatkos johti hallituskriisin tynkään, joka meni ohi ennen kuin oli oikeastaan alkanutkaan.

Yle: Poliisiylijohtaja sanoi ääneen ”Airiston Helmi” – vaikeni tv-kameroille

4 tuntia 10 min ago

Yle Uutisten mukaan poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen on tänään maininnut nimeltä Airiston Helmi -yhtiön puhuessaan Turun saariston talousrikostutkinnasta eduskunnan seminaarissa.

Yle kertoo, että kuitenkaan Kolehmainen ei seminaarin jälkeen tv-kameroiden edessä suostunut vahvistamaan, että tutkinnan kohteena on Airiston Helmi.

Poliisi ei ole tähän mennessä vahvistanut, mikä yhtiö on talousrikostutkinnan kohteena, sillä esitutkintalaki estää sen.

Sauli Niinistö Airiston Helmestä jo 2015: ”Tulen vähän kyselemään sen perään”

4 tuntia 31 min ago

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi jo vuonna 2015 julkisesti kiinnittäneensä huomiota Airiston Helmen kiinteistökauppoihin Turun saaristossa. Presidentti ilmoitti myös aikovansa selvittää asiaa.

Uusi myrsky vyöryy Suomeen – Tuulenpuuskat jopa 22 m/s

4 tuntia 48 min ago

Uusi syysmyrsky on saapumassa Suomeen ja sähkökatkot ovat mahdollisia, kertoo Ilmatieteen laitos.

Voimakas matalapaine liikkuu keskiviikkoillan ja torstain aikana Suomen yli itään ja länsituuli voimistuu myrskypuuskiin länsirannikolta alkaen, Ilmatieteen laitos kertoo.

Venäläismedia Medvedevin vierailusta: Rosatom odottaa Fennovoimalle lupaa 2019

6 tuntia 17 min ago

Venäjän valtion ydinvoimayhtiö Rosatom ja sen suomalaiskumppani Fennovoima odottavat saavansa rakentamisluvan Hanhikiven ydinvoimalaitokselle vuonna 2019, kertoo venäläinen uutistoimisto Tass keskiviikkona Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin Suomen-vierailun alla.

Tass viittaa Medvedevin vierailun valmistelumateriaaleihin.

”Suomalaiskumppani Fennovoima nimeää vuoden 2019 tavoitteeksi rakentamisluvan saamiselle ja venäläiskumppani jakaa tämän näkemyksen”, Tass kertoo.

Sami Vatanen toipunut pahasta tällistä: "Joskus tulee tärskyjä, ei voi mitään

7 tuntia 7 min ago

Viime kausi päättyi NHL-puolustaja Sami Vataselta dramaattisesti, mutta hän on arkistoinut tapahtumat jo ö-mappiin.

Stanley Cupin pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelussa Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov taklasi New Jersey Devilsin Vatasta rajusti. Vatasen ottelu, ja kausi, katkesivat aivotärähdykseen ja kasvoruhjeeseen.

– Se on viime kautta jo. Jääkiekossa tulee aina välillä tärskyjä, ei niille voi mitään. Eikä se ollut missään nimessä tahallinen (vahingoittamisyritys), se vaan sattui osumaan huonoon kohtaan, Vatanen kertasi maanantaina New Yorkissa.

Poikkeuksellinen pääsykoehuijausepäily: Puolityhjään koepaperiin ilmestyivät täydelliset vastaukset

7 tuntia 38 min ago

Liian täydelliset valintakoevastaukset herättivät yliopiston henkilökunnan epäilykset ja johtivat poikkeuksellisen pääsykoehuijausepäilyn tutkintaan, poliisi kertoo.

Lääketieteelliseen pyrkinyttä henkilöä ja hänen rikoskumppaniaan epäillään tapauksessa törkeästä väärennyksestä ja varkaudesta.

Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan valintakokeeseen osallistui keväällä henkilö, joka sai valintakokeesta alun perin huomattavan alhaisen pistemäärän. Osaan tehtävistä hän ei ollut vastannut mitään, poliisi kertoo tiedotteessaan.

USA:lta tyrmäys YK:lle – Suomalaisasiantuntija: ”Trump näytti että hän on täysin ulalla”

8 tuntia 13 min ago

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julisti YK:n yleiskokouksen puheessaan eristäytymisen ilosanomaa ”täydellä höyryllä”, kuvaa amerikkalaiskanava CNN raportissaan. Suomalaisasiantuntija arvioi, että Yhdysvaltain johtama perinteinen maailmanjärjestys on viimeistään nyt historiaa.

Kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemi arvioi Trumpin esiintymistä YK:n yleiskokouksessa Ylen Ykkösaamun radiolähetyksessä keskiviikkoaamuna.

Libera yrittää kaataa yleissitovuuden: Kanteli Suomen järjestelmästä EU:lle

9 tuntia 18 min ago

Vapaiden markkinoiden ja yrittäjyyden puolesta puhuva ajatushautomo Libera kertoo kannelleensa Suomen työehtosopimusten yleissitovuudesta EU:n komissiolle.

Liberan mukaan työehtosopimusten yleissitovuus ”antaa alan suurimmille työnantajille lailliset työkalut kartellin rakentamiseen”. Ajatuspajan mielestä järjestä syrjii pieniä ja järjestäytymättömiä yrityksiä ja haittaa Suomen kansantaloutta.

Jokerit hävisi Riiassa – TPS Liigan kärkeen

25.9.2018 22:33

Jokerit koki jääkiekon KHL:ssä kauden kolmannen tappionsa hävittyään Riiassa Dinamolle jatkoajalla 1-2. Jokereille jäi tuloksesta jossiteltavaa.

Linus Videllin tekemää voittomaalia edelsi tilanne, jossa hän vei kiekon Jokereiden Sami Lepistöltä. Hidastuksen perusteella tilanteesta olisi kuulunut Videllille jäähy, mutta tuomaristo ei noteerannut rikettä.

Videll oli ottelun sankari viimeisteltyään Dinamon molemmat osumat. Jokereiden 1-1-maalin teki Alex Grant.

Keskustan Kaikkoselta suora kuitti kokoomuksen ”anteeksipyynnöstä”

25.9.2018 19:41

Pääministeripuolue keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kertoi tänään Kesärannassa keskustan ryhmäkokouksen päätteeksi, että puolue on nyt valmis menemään eteenpäin.

Mitä keskusta kertoo hallituksen tilanteesta? – Seuraa suorana täällä

25.9.2018 17:53

Pääministeripuolue keskusta kokoustaa tänään Kesärannassa. Vaikka kokouksesta on jo sovittu aiemmin, noussee siellä esiin viikonloppuinen välien rakoilu keskustan ja hallituskumppani kokoomuksen välillä.

Päivitys: Live-lähetys on nyt päättynyt. Lue uutinen keskustan kommenteista täällä: Keskustan Kaikkoselta suora kuitti kokoomuksen ”anteeksipyynnöstä”

Heikki Hursti jäämässä ilman 50 000 €:n rahoitusta – Leipäjonot pian historiaa?

25.9.2018 17:14

Rahaongelmien kanssa paininut Heikki Hurstin yhdistys on jäämässä ilman lisärahoitusta, jos Helsingin kaupunginvaltuusto päättää asiasta esityslistan mukaisesti. Valtuusto päättää Pia Kopran (ps) aloitteesta huomenna keskiviikkona.

Verkkoisku Suomi.fi:ssä – Tivi: Ongelmia myös poliisilla, verottajalla ja Kelalla

25.9.2018 16:20

Suomi.fi-tunnistautumispalvelu kärsi tiistaina iltapäivällä toimintavaikeuksista. Väestörekisterikeskuksen ict-johtaja Mira Holmroos-Kolari vahvisti Tiville, että kyse oli palvelunestohyökkäyksestä.

Väestörekisterikeskus tiedotti hieman ennen viittä iltapäivällä, että Suomi.fi-tunnistuksen häiriö oli ohi.

Timo Soinin jaa-äänestä kohistaan – Oikeusoppineet: Ministeri saa äänestää omasta luottamuksestaan

25.9.2018 15:48

Sosiaalisessa mediassa ja blogeissa on ihmetyttänyt, saiko ulkoministeri Timo Soini (sin) äänestää oman luottamuksensa puolesta eduskunnan äänestyksessä viime perjantaina. Oikeusoppineet Veli-Pekka Viljanen ja Tuomas Ojanen toteavat Uudelle Suomelle, että ministerin jaa-ääni on vakiintuneen laintulkinnan ja käytännön mukainen. Sen sijaan ihmisoikeusprofessori Martin Scheinin on toista mieltä. Hän tviittaa Perustuslakiblogin Twitter-tilillä, että Soini ei olisi saanut äänestää omasta luottamuksestaan.

Kimi Räikkösen Sauber-tallikaveri selvillä

25.9.2018 15:44

Formula ykkösten Sauber-tallin molemmat kuljettajat vaihtuvat tämän kauden jälkeen. Ensi kaudella Sauberilla kisaavat Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi.

Sauber vahvisti Räikkösen sopimuksen pari viikkoa sitten. Ferrari ei jatkanut Räikkösen kilpakuljettajan pestiä, mutta suureksi yllätykseksi Räikkönen päätti siirtyä Sauberille.

Italialainen Giovinazzi on Ferrarin suojatti. Kuten Räikkösen korvaaja Charles Leclerc, ajaa Giovinazzi Sauberilla Ferrarin rahoituksella.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat