Heidi Ekholm-Talas - Yrittäjän ja perheiden asialla politiikassa Äiti Yrittää valtuustoon

Mistä suomalainen saa kaipaamaansa kannustusta?

Helsingin Sanomat uutisoi vuoden viimeisenä päivänä "Suomalaiset kaipaavat kannustusta". Tutkimus kertoi tätä mieltä olevan 84% eli valtaosan vastaajista. Vastaajien joukosta erottui silti kaksi ryhmää, jotka pitävät menestymiseen kannustamista vielä muita ryhmiä tärkeämpänä: yrittäjät ja kokoomuksen kannattajat. Ihan mukavaa kuulua näihin molempiin, jotka haluavat kateuden sijaan enemmän kannustamista. Sitä tämä maa todellakin tarvitsee. Sikäli tutkimus kertoo mielenkiintoista dataa, että suuri osa koko väestöstä kaipaa kannustusta. Niin metsä vastaa, kuin siihen huudetaan. Vetovoiman laiksikin sitä voisi kutsua. Miksi suomalaisia kuitenkin pidetään "kateellisena kansana"? Miksi täällä velloo negatiivinen ilmapiiri monen mielestä? 

Onko se niin, että itselle halutaan muttei olla valmiita antamaan ensiksi muille. Vaikkapa edes sitä ystävällistä hymyä tai pientä kehua? Onko se niin vaikeaa? Oman kokemukseni mukaan sanon että ei ole. Olen onnekas, sillä olen saanut kuulua kahteenkin porukkaan, joissa iloitaan toisen menestyksestä ja kannustetaan. Nuorten yrittäjien verkosto Hyny eli Helsingin Yrittäjien Nuoret Yrittäjät toi raikkaan tuulahduksen vuonna 2007 hiukan pölyttyneeseen yrittäjäjärjestöön. Hyvä fiilis, toisten suosittelu ja verkostoitumisbileet kantavat tänäkin päivänä. 

Toinen yhteisö, josta minulle on tullut elinikäinen inspiraation ja motivaation lähde on suoramyyntiliiketoiminta. Ne ihmiset, joiden kanssa saan sitä työtä tehdä on jotain käsittämättömän positiivista. Mukana on rakkaita ystäviä lapsuudesta saakka ja koko ajan mukaan tulee uusia upeita persoonia. Edustettuina on kaikki tuloluokat työttömistä taloudellisesti vapaisiin. Duunareista, kotiäiteihin ja vakavasti sairastuneista ylimpään johtoon. Heitä ei yhdistä poliittinen katsanto, vaan halu ottaa vastuu omasta elämästä. Tämä todistaa että loppupeleissä asenne ratkaisee. Riippumatta taustasta ja lähtökohdista kaikilla on sama mahdollisuus menestyä ja tulla onnelliseksi. On kuitenkin yksi mutta. Jos et ole valmis henkilökohtaiseen kasvuun ja kohtaamaan itseäsi oikeasti et voi menestyä. Se on suurimmalle osalle se kompastuskivi kyseisessä liiketoiminnassa.  Se on suurimmalle osalle kompastuskivi koko elämässä.

Jos me kaikki olisimme valmiita lähtemään henkilökohtaisen kasvun polulle ei tässä maassa kannustusta puuttuisi. Juuri sitä, mitä mitä suurin osa suomalaisista kaipaa. Avaimet on sinun käsissäsi. Menestystä vuoteen 2017 kehuen ja kannustaen kanssakulkijaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNurmela kuva
Pekka Nurmela

Hyvin kirjoitit! Asenne ratkaisee, Jakamalla toisille iloa, kiitosta ja kannustusta, luot ympärillesi hedelmällisen ilmapiirin.

Menestystä poluillenne vuonna 2017!

ps. yrittäjät ja yrittäjäksi aikovat alle 40v -> tervetuloa Hynyn toimintaan mukaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Olen samaan asiaan - yrittäjän luottamukseen ja motivaatioon, ottanut usein kantaa. Se on ollut laajasti hakusessa usean vuoden. Viime vuoden toisella puolikkaalla on tapahtunut muutos parempaan (mm. yrittäjien barometrit). Jos ei voi luottaa liiketoimintaympäristön vakauteen (esim. verotus, työvoima, logistiikka) pidemmälle aikavälille (1...5 vuotta), jäädään mieluummin odottamaan. Nyt on tälle ajalle paras vuosi lyödä puita pesään. Eurooppa elää murroksien aikaa. Se synnyttää markkina-aukkoja kansainvälisissä verkostoissa toimiville yrityksille, jotka taas säteilevät koko kenttään. Oma kotimainen ympäristö tuntuu kikyineen kannustavammalta kuin moniin vuosiin. Eiköhän laiteta vauhtia markkinointiin ja palvelujen kehittämiseen - digitalisaatiota unohtamatta. Ilman yrityksien aikaisempaa voimakkaampaa esiintuloa ja veturiaseman ottamista, paikallaan polkemisen tie yhteiskunnassa jatkuu. Motivoitunut yrittäjä myös motivoi henkilöstöään, asiakkaitaan ja toimittajia.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Tässä taitaa olla kirjoittajalla jonkinlainen aika erikoinen tulkinta kannustamisesta.

Kannustaminen: "Sinähän pärjäät hyvin! Loistavaa! Jatka samaa malliin!"

Kannuste: "Et pärjää hyvin?!? Nyt potkimme pallin altasi! Riittääkö tämä kannuste vai potkimmeko lisää?"

Kokoomuslaisessa sanakirjassa kannukset ilmeisesti tarkoittavat sellaisia piikikkäitä mitkä pitää polkaista syvälle työjuhdan kylkiin. Jos ei veri valu, ei ole kannustettu riittävästi.

Toimituksen poiminnat